Dat van GS had ik inderdaad verwacht. Wel had ik niet gedacht dat je zoveel opdrachten had in de academische bachelor informatica...
Toen ik begon met studeren (

) was dat ook niet zo. Voor CSCA 1 kleine opdracht, 2 mini-opdrachtjes inleiding programmeren en GS was pas in het tweede semester (Talen&Automaten werd toen in het eerste semester gegeven). Alleen T&A had toen al een groepswerk waarbij je wekelijks iets moest doen. Echter doordat de nadruk binnen het Vlaams onderwijs zo sterk op slaagcijfers is komen te liggen (en die niet fantastisch waren) is men zeker in de 1e BAC de mogelijkheid om je studie zelf te plannen sterk gaan reduceren met een stortvloed aan opdrachten. Zo hoopt men studenten "bij de les" te houden en te vermijden dat ze alles opsparen voor in de kerstvakantie. Ik had wel de indruk dat na de 1e BAC dit drastisch veranderd, en studenten terug meer zelf verantwoordelijk werden voor hun slagen. Let wel, er blijven wel projecten bestaan maar dit zijn dan eerder langlopende projecten die over het hele semester lopen, en waarbij je meer zelf kan kiezen wanneer je aan dingen werkt. Het directe voordeel is dat je in drukke perioden sommige projecten even low-priority kan geven en een week later terug kan oppikken.
oeveel uren per week/dag had uw vrouw tijd om aan haar studie te besteden? Ik heb nog geen kinderen en ik ben eigenlijk maar 8 uur per dag effectief weg van huis (in vergelijking met sommige mensen die om 6u 's morgens naar het werk vertrekken en pas 's avonds laat om 8u terug zijn). Ik kan zo toch gemakkelijk 2 tot 3 uur per dag studeren als dit nodig blijkt te zijn.
Wij woonden toen ook nog niet samen en kinderen zijn er nu ook nog niet

. Basically had ze telkens het volledige weekend (met hier en daar eens wat uren dat ze competitie ging spelen). In de week kwam het er aanvankelijk niet van omdat ze moe was na haar werkdagen. Na enkele weekdagen waren er toch avonden dat ze door moest bijten om bv af te spreken met haar groepspartner, of nog last minute opdrachten af te krijgen.
- Voor hoeveel SP was ze ingeschreven dat eerste jaar? Want ik ben van plan om het rustig aan te doen, er is geen haast bij.
Nogal veel. CSCA zijn 9SP, IP ook, GS 6. Het probleem was voornamelijk dat door volgtijdelijkheid ze in het tweede semester geen enkel vak uit haar traject kon kiezen als ze die 3 niet deed (dat lag ook wel aan de vakken die ze al dan niet moest volgen). Daarom ging ze toch maar voor alles tegelijk. Ergens was ze er ook bijna, een minder geschifte regeling voor GS (de tussentijdse test had ze daarvan ook gehaald) en niet ziek zijn

. Een kleine tip, staar je niet altijd blind op de studiepunten, ik heb als student vaak 3SP vakken gehad die veel venijniger waren dan 6SP.
Die opdrachten, kon ze die gewoon doorsturen via mail of werd er verwacht dat ze naar school kwam? En was er sprake van presentaties ofzo, voor die groepsopdracht bijvoorbeeld? (heb daar echt een afkeer van, zeker als je voor een hele klas voltijdse studenten zou moeten staan die je nog nooit van je leven hebt gezien)
Dat kon allemaal via Blackboard. CSCA waren er wel 3 momenten na een deadline waarbij je op evaluatie moest komen bij de assistent (in groep). Na wat mailen kon dat wel altijd na de uren.
- Die tussentijdse test python, was dat eenmalig? Als dit geregeld voorkomt dan word dat misschien nog wel moeilijk met m'n werk...
Er was een test python tijdens het semester. Ben ook nog vergeten posten dat er ergens in de vijfde week ook een test van GS was.
Ik weet wel niet hoe het dit jaar allemaal werd geregeld, zeker GS veranderd constant (want ondanks alle testen, evaluaties en dergelijke zijn de slaagcijfers nog altijd niet fantastisch), dus de huidige situatie is niet per se die van volgend jaar. Meestal is er wel een sterke reflex om nog sterker kort op de student te blijven zitten dus opdrachten blijven de komende jaren bestaan.
Motivatie is inderdaad de key, en op dat vlak zat het bij haar ook wel goed, ook nu heeft ze nog altijd spijt dat ze niet verder is kunnen gaan (nu hebben we nog minder tijd). Ergens zal minder hooi op de vork nemen in het eerste semester ook wel belangrijk zijn, dat hangt wel ook sterk af van het traject dat je voorgesteld krijgt.